Росія – це не “імперія зла”

Росія – це не “імперія зла”. На її чолі не стоїть надістота із фантастичними здібностями. Вона не володіє надпотужною армією, що здатна розтрощити будь-якого супротивника. Її політики, чиновники та бюрократи не згуртовані в монолітний, злагоджений механізм жорсткою дисципліною.

Росія – це імперія брехні. Заснована на брехні, спирається на бреню, створює та поширює брехню. Ви не знайдете в російській історії свідчень про Голодомори в Україні: це було б занадто чесно. Справжні дії та наміри Росії майже завжди діаметрально протилежні її заявам: підпишіться в Твітері на російський МІД та ставте перед кожним реченням знак повного логічного заперечення, і так ви дізнаєтесь правду. Головна та ексклюзивна мета Росії як в зовнішній, так і у внутрішній політиці – це справляти враження. Фальшиве враження наддержави. Брехню про імперію зла.

Капітуляція перед Росією – це згода поставити спільний підпис під її брехнею, готовність терпіти її брехню та стати її співавторами. Для цього немає жодних підстав – адже, зізнаймося собі, якщо по-чесному, то Росія – ніяка не імперія зла.

Залишити коментар