Фейк про Грету, Китайців та бамбук

Багато моїх друзів в останні дні поширили фейк про те, що мовляв Грета Тунберг звернулася до Китаю відмовитися від бамбукових паличок та зберегти ліси, на що Китай відповів, що якби Грета ходила до школи, вона б знала, що бамбук це трава.

Багато моїх друзів в останні дні поширили фейк про те, що мовляв Грета Тунберг звернулася до Китаю відмовитися від бамбукових паличок та зберегти ліси, на що Китай відповів, що якби Грета ходила до школи, вона б знала, що бамбук це трава.

Я вже нічому не дивуюся. Критичне мислення це не про відвідувачів Фейсбуку. Друзі, 30 секунд роботи з пошуковиком зробить неможливе: ви дізнаєтесь, що Тунберг ніколи не робила такого звернення до Китаю. І що Китайські екоактивісти давно виступають за відмову від чопстіків, і не через те, що в них мало лісів, а через те, що забагато бамбуку.

Якщо вам дійсно цікаво, хто і навіщо вас намахав, пошукайте перші згадування цього фейку в Твітері та хто його розганяв і в якій формі. Ну ладно, фейк, але який угарний мемас! Стиран, чо ти пристав, дай поволати. Добре, без проблем. Але знайте, що те, що вам здається дотепним жартом, насправді рядова агітаційна акція, в рамках набагато ширшої кампанії. Яка, зокрема, дає Росії та Китаю змогу ігнорувати Паризьку угоду, а правлячій партії США – скоріше про неї забути.

Ну і якщо все це для вас занадто складно, то спробуйте хоча б мислити модельно. Коли ви смієтеся над Гретою Тунберг, ви підтримуєте ідеологічну платформу Трампа та Путіна. Так зрозуміліше?

P. S. ‪Ви смієтесь з Грети Тунберг із заздрощів. І я вас не засуджую. Я теж в дитинстві хотів фотку з Шварцем.

Залишити коментар